Větrací jednotka z polystyrénu
Větrací jednotka z polystyrénu
Co říkáte na jednotky, které jsou uvnitř celé z polystyrénu? Nevymačkají se uvnitř ventilátory a jiné součástky? Bude jednotka dostatečně těsná i po letech?
-
Martin Šperl
Re: Větrací jednotka z polystyrénu
Všechno je otázkou kvality použitého materiálu, dílenského zpracování. Moderní polystyrénové formy jednotek jsou poměrně stabilní, setkal jsem se jen s několika málo "drobnostmi".DINAP píše:Co říkáte na jednotky, které jsou uvnitř celé z polystyrénu? Nevymačkají se uvnitř ventilátory a jiné součástky? Bude jednotka dostatečně těsná i po letech?
..
a) První byla uživatelská chyba, kdy do rozvodů byl amatérsky implementován přívod horkého vzduchu od krbu. To způsobilo deformaci skeletu a dokonce poškození výměníku.
b) Druhá "nehoda" vznikla při vadném ventilátoru, ten se opět velmi zahříval a "vypálil" se do polystyrénového lože. Vyměnit ventilátor není problém, ale v tomto případě šlo o poškození celého pláště. Uživatelka měla štěstí, že větrací jednotka byla v záruce.
c) Třetí typ poškození vznikl při výměně filtrů, kdy uživatel nasadil filtr obráceně a při vytahování použil více síly a vytrhnul část polystyrenu.
..
Když se bude s jednotkou zacházet s rozumem a citem, dle návodu na použití, nevidím žádný zásadní důvod, proč jednotkám nedůvěřovat. Kdo je nešika, dokáže poničit cokoliv. Kdo chce jistotu a "svůj" klid, může zůstat u klasické kovové konstrukce.
-
Renda
Oni se dělají jednotky z polystyrenu? To jsem ještě neviděl. Kdo to vyrábí?
-
MIRAS
Příspěvěk byl dočasně odstraněn z důvodu možného porušení pravidel.
-
Leon
Navrch může být i kov. Navíc to není polystyren ale polypropylen. Nesetkal jsem se s žádnou popisovanou závadou, ale samozřejmě teplotní i chemická odolnost v případě poruch je horší.MIRAS píše:To víš že jo. Dělají se vnitřky z tvrzenýho polyše, navrh je plast.