Integrované přístroje x samostatné sestavy
-
Vrbacká
Integrované přístroje x samostatné sestavy
Vážení odborníci, toto diskuzní fórum mi bylo doporučenó naší projektantem, abych se dozvěděla něco o vzduchotechnice. Nechci popisovat celou anabázi výběru zařízení. Vždy,když už máme vybráno, zase někde já nebo manžel přečteme a vše je jinak. projektant z nás má už divokou hlavu a jeho nejběžnější slovo je nekombinujte. Dostali jsem se do fáze,kdy už je více méně jasné, že v domě bude tepelné čerpadlo na vytápění, určitě větrání. Řešíme nyní otázku, zda koupit integrované zařízení vše v jednom nebo si celou sestavu poskládat. Co byste nám doporučili?
-
Martin Šperl
Re: Integrované přístroje x samostatné sestavy
Není jednoznačná odpověď. Integrovaný přístroj může mít více podob. Můžete se rozhodovat mezi pojízdným caravanem nebo sestavou auto + vlek. Jiný názor na integraci budete mít u automatické pračky, kde si dnes už málokdo uvědomí, že spojuje pračku + ždímačku a zase jiný pohled bude na autorádio v palubní desce.
Integrace obecně by měla šetřit místo, části regulace. Já jsem velkým příznivcem integrovaných přístrojů.
Známe hlášku ČAS JSOU PENÍZE, dovolil bych si malou parafrázi MÍSTO JSOU PENÍZE. Vemte si kolik vás stojí m2 Vašeho domu.
Bohužel tato fóra většinou navštěvují kutilové a technici, kteří na věc hledí poněkud jinak, nejraději by si vše vyrobili sami a tak integrovaná zařízení jsou pro ně drahá a nedávají jim prostor pro seberealizaci. Neuspokojí je. Lidé, kteří hledí více na uživatelské pohodlí, zase tato fóra nenavštěvují a protože vydělávají, nemají čas ani na kutilství ani na to zdarma rozdávat rady na netu.
Problém je i ve špatné zkušenosti s přístroji 3v1 z oblasti výpočetní techniky nebo HiFi, ale..ono je také dost módní pro (kvazi)profíky mít všechno oddělené podobně jako oddeklovaný PC, nebo tužka za uchem mistra tesaře. Pohled uživatele, spotřebitele je úplně jiný.
..
Vyberte si nějaký přístoj a zkusíme ho podrobit kritice.
Integrace obecně by měla šetřit místo, části regulace. Já jsem velkým příznivcem integrovaných přístrojů.
Známe hlášku ČAS JSOU PENÍZE, dovolil bych si malou parafrázi MÍSTO JSOU PENÍZE. Vemte si kolik vás stojí m2 Vašeho domu.
Bohužel tato fóra většinou navštěvují kutilové a technici, kteří na věc hledí poněkud jinak, nejraději by si vše vyrobili sami a tak integrovaná zařízení jsou pro ně drahá a nedávají jim prostor pro seberealizaci. Neuspokojí je. Lidé, kteří hledí více na uživatelské pohodlí, zase tato fóra nenavštěvují a protože vydělávají, nemají čas ani na kutilství ani na to zdarma rozdávat rady na netu.
Problém je i ve špatné zkušenosti s přístroji 3v1 z oblasti výpočetní techniky nebo HiFi, ale..ono je také dost módní pro (kvazi)profíky mít všechno oddělené podobně jako oddeklovaný PC, nebo tužka za uchem mistra tesaře. Pohled uživatele, spotřebitele je úplně jiný.
..
Vyberte si nějaký přístoj a zkusíme ho podrobit kritice.
Re: Integrované přístroje x samostatné sestavy
jde o to co si představit vše v jednom
pokud je to kompaktní zařízení, kde jsou samostatně fungující části (mohou běžet na sobě nezávisle) šetříte místo, náklady na montáž případně získáte i něco navíc a jak zjistíte i za cenu troufnu si tvrdit min stejnou.
např FRIGOtech, Atrea, Stiebel, Nilan.....
každé zařízení je něčím odlišné
S jakou výpočtovou ztrátou objektu počítáte?
pokud je to kompaktní zařízení, kde jsou samostatně fungující části (mohou běžet na sobě nezávisle) šetříte místo, náklady na montáž případně získáte i něco navíc a jak zjistíte i za cenu troufnu si tvrdit min stejnou.
např FRIGOtech, Atrea, Stiebel, Nilan.....
každé zařízení je něčím odlišné
S jakou výpočtovou ztrátou objektu počítáte?