Hlučnost k sousedovi
-
Jan Bezouška
Hlučnost k sousedovi
Už jste se někdo setkal s požadavkem hygieny na doložení hlučnosti vzduchotechnického zařízení? Musím si nechat udělat ke stavebnímu povolení hlukovou studii a ke kolaudaci měření. Zdá se mi to jako zbytečná buzerace. Byl jsem se podívat na několik domů se vzduchotechnikou a nikde žádný hluk ven jsem nezaregistroval.
Re: Hlučnost k sousedovi
Pokud zapnu nejvyssi stupen, tak venku u vyustku to docela slyset je.
Proc mate ve stavebnim povoleni vzt?
Proc mate ve stavebnim povoleni vzt?
- Laďa Jaskva
- přispívající

- Kontaktovat uživatele:
Re: Hlučnost k sousedovi
Dobrý den. Pokud se to týká výstavby obytného domu, tak jsem jednou četl, že stavební úřad vyžadoval podobnou kravinu na montáž TČ, jak píšete Vy o hygieně. Nicméně, proč je účastníkem stavebního řízení ve Vašem případě hygiena, je celkem nepochopitelné. Leda, že se jedná o komerční stavbu. Tam by to mělo opodstatnění. Jinak hluk řeší občanský zákoník v § 127 , odst.1. Co se týká faktické hlučnosti, tak v noci slyšíte každou vzduchotechniku, když pojede na vysoký výkon. Zde jenom záleží na vzdálenosti od toho vyústění. Intenzita hluku klesá se čtvercem vzdálenostiJan Bezouška píše:Už jste se někdo setkal s požadavkem hygieny na doložení hlučnosti vzduchotechnického zařízení? Musím si nechat udělat ke stavebnímu povolení hlukovou studii a ke kolaudaci měření. Zdá se mi to jako zbytečná buzerace. Byl jsem se podívat na několik domů se vzduchotechnikou a nikde žádný hluk ven jsem nezaregistroval.
S pozdravem Laďa