Nová jednotka Atrea?
Nová jednotka Atrea?
Připravuji stavbu rodinného domu, kde mě architekt navrhuje rekuperaci. Včera mě volal z výstavy For Arch, že viděl na stánku Atrea novou jednotku s dotykovým ovladačem za 28 000 Kč. Na webových stránkách firmy jsem nic co by tomuto odpovídalo nenašel. Ví někdo z Vás bližší informace?
-
miki
Re: Nová jednotka Atrea?
- Jednotku jsme na výstavě viděl a vypadá hodně zajímavě. Tedy jenom v katalogu, protože fyzicky jí tam neměli vystavenou. K dispozici budou údajně dvě výkonové varianty, 250 a 350 m3/h, dotykový ovladač v ceně jednoty, možnost týdenního programu. Taky tvrdí, že je možná montáž jednotky v prakticky jakékoliv poloze, jedno jestli na stěnu, pod strop a nebo údajně i pod podlahu. Docela by mě zajímalo, jak to mají vyřešené, že kondenzát odteče v jakékoliv poloze a nezateče kam nemá. Jestli to skutečně funguje, tak klobouk dolu. Za ty peníze docela slušný strojek, zdá se, že mám o čem přemýšlet.
Novou jednotku připravil i Nilan, je to podstropní jen s pasivní rekuperací. Označení Nilan CT 150, dle videa lze také aplikovat ve různých polohách. http://www.youtube.com/watch?v=HBHgsRTmzxE
Ostatně instalaci v poloze horizontální nebo vertikální zvládá více typů jednotek. Co se týče dotykového ovládání u Nilanu je to verze NSC 700.
Ostatně instalaci v poloze horizontální nebo vertikální zvládá více typů jednotek. Co se týče dotykového ovládání u Nilanu je to verze NSC 700.
Na veletrhu jsem byl a jednotku viděl, byl to jen koncept s prosklenou přední stěnou. Až seženu prospekty, dám je sem.
Zde http://ulozto.cz/x9JsHL7K/atrea-duplex-easy-cz-pdf si můžete stáhnout marketingový katalog k nové jednotce, žádné detaily se ale nedozvíte, snad bude brzy oficiálně uvedena ne jen na papíře. Pozitivní je, že ji bude možno instalovat v několika polohách.
no a mam teda ted objednat DUPLEX 370 EC4.A nebo jeste pockat?? 
Faktem je, že dotykový display není žádnou novinkou nebo převratným řešením. Nilan dotykové displaye používá k regulaci xCC už 3 roky.
Já jsem přesvědčený, že budoucnost není ve vylepšování autonomních ovladačů. To je systémově pasé už pár let. Budoucnost patří nadřazeným systémům a integraci ovládání v jeden celek. Přístup by měl být přes běžné komunikátory (chytré telefony, PC, tablety atd.).
Já jsem přesvědčený, že budoucnost není ve vylepšování autonomních ovladačů. To je systémově pasé už pár let. Budoucnost patří nadřazeným systémům a integraci ovládání v jeden celek. Přístup by měl být přes běžné komunikátory (chytré telefony, PC, tablety atd.).
Naposledy upravil(a) KorDa dne 08 led 2014, 17:19, celkem upraveno 1 x.
-
reug
Díval jsem se do prospektů Atrea Easy a moc nerozumím, jak jsou uchycené ventilátory. Jsou k pěně přišroubované? Čím se šroubuje do polystyrenu nebo EPP?
-
lorin
Pozor na protékající EPP materiál. viz http://forum.tzb-info.cz/128130-atrea-d ... vky#text40