Posouzení a ladění projektu vzduchotechniky
Posouzení a ladění projektu vzduchotechniky
Dobrý den ,
prosím o Vaše názory na takovéto rozvody vzduchotechniky.Pro upřesnění výška stropu je 260 cm a nebude podhled ,takže veškeré rozvody jsou v kastlíkách.
Děkuji
prosím o Vaše názory na takovéto rozvody vzduchotechniky.Pro upřesnění výška stropu je 260 cm a nebude podhled ,takže veškeré rozvody jsou v kastlíkách.
Děkuji
-
Ilja
Re: Posouzení a ladění projektu vzduchotechniky
Rozvody VZT bez připomínek, líbí se mi celkové řešení půdorysu domu.
To, ze je je zadveri spojene s chodbou (bez dveri) - nebude pri kazdem otevreni vchodovych dveri utikat hodne tepla? Mame to tak take, tudiz mluvim z vlastni zkusenosti.Ilja píše:líbí se mi celkové řešení půdorysu domu.
S tim zadverim ma Mirek pravdu, protoze do obyvaku se dvere moc nezaviraji a vetsinou to clovek ma jako pruchodak a pak vam opravdu bude zbytecne utikat teplo a pujd vam chlad z chodby do mistnosti.
Uz i kvuli tomu ze budete mit pod dvermi cca 5 mm skviru kvuli VZT.
Uz i kvuli tomu ze budete mit pod dvermi cca 5 mm skviru kvuli VZT.
-
Leon
Zádveří je zádveří. Určitě lepší je oddělit zádveří od chodby. Až se bude loučit návštěva mezi dveřma, je teplo fuč. A těžko je urychleně vypakujete z domu
Když to oddělíte, natáhněte ještě jeden odtah i do zádveří.
Mne sa vidí odsávanie v kuchyni veľmi blízko varnej dosky , budete mať vždy zapnutý digestor? Aby sa nestalo, že z predných hrncov poôjde para aj mikrokvapôčkami tuku radšej do odťahu VZT než cez tukový filter digestora, aj keď bude zapnutý...
Nazor na toto by me take zajimal, protoze mam odsavani VZT take nad deskou - jina moznost nebyla, protoze jsem VZT dodelaval az dodatecne. Jedine, toto odsavani uplne zavrit a spolehat na ostatni.jarka píše:Mne sa vidí odsávanie v kuchyni veľmi blízko varnej dosky , budete mať vždy zapnutý digestor? Aby sa nestalo, že z predných hrncov poôjde para aj mikrokvapôčkami tuku radšej do odťahu VZT než cez tukový filter digestora, aj keď bude zapnutý...
Odtah z kuchyne by mel byt tak v okruhu do 1m kolem varne desky.
...lebo?fiala píše:Odtah z kuchyne by mel byt tak v okruhu do 1m kolem varne desky.
Náš projekt /NILAN/ - odťah je presne na druhej strane kuchyne....ale každý priestor má svoje špecifiká - keby u nás bol odťah v oblasti varnej dosky, ktorá bude pri stene susediacej s obývačkou a neďaleko dverí do nej, vzduch privádzaný do obývačky by prišiel do kuchyne a ani by ju neprevetral, hneď by "zaliezol" do odťahu.... Takže z tohoto hľadiska je to v tomto predloženom projekte O.K. Ale včas meniť čistiť olejové filtre v digestore!
Do šatníka by som dal miesto prívodu odťah, v kuchyni odťah nad drez.
Dobrý den ,děkuji všem.Zádveří není a až po vyhodnocení provozu ,plánuji přidat ještě jedny skleněné dveře (nevím jak budou vzduchotěsné) a nebo přístavbu směrem před vchodové dveře.Naznačeno v půdorysu.Doporučujete tedy v případě oddělení ještě jeden odtah?Odtah v šatně není proto že se může v budoucnu stát nouzovým pokojem ,nehledě na to že by ten odtah byl hodně dlouhý.Odtah v kuchyni se pokusíme dát ještě kousek k dřezu ale moc prostoru tam není ,protože tam jsou ty tlumiče.Jsou tlumiče nutné?Ostatní rozvody jsou OK?
Děkuji za další podměty.
Děkuji za další podměty.
-
fanta
Jak máte vyřešenou regulaci průtoků vzduchu - na výústkách, škrtící klapky nebo ucpávky v potrubí, nebo jinak?
Pokud je možné schovat vedení, umístil bych výfukové ventily vždy úhlopříčně naproti dveřím.
Regulace bude taková jakou navrhne projektant zatím ladíme trasy.A bohužel vedení není možné schovat protože nemám podhled ,tak se musím spokojit s tímto.
Používáte ventily nebo dýzy? Přece jen je důležité aby vzduch prošel celou místností.
Budou talířové ventily ,máte nějaký jiný návrh řešení?
Dýzy jsou schopné dopravit vzduch blíže k protější stěně. Když se podívám třeba na ložnici, ventilem se nedocílí toho, aby se vzduch dostal k ochlazovanému rohu místnosti.
v projekte bude napokon presne vsetko specifikovane, kde budu dyzy a pod, ziadne strachy, uz sim tym presiel
Zdravím všechny ,tak stavba měla trochu zpoždění ,ale teď nastal čas instalace rozvodů.Vhledem k tomu že je vše již vidět ,přesvědčila mě manželka že bude lepší jednotku "schovat " za roh ,je to za cenu prodloužení rozvodu teplé vody o 3 m a předělání projektu.Zároveň jsem se rozhodl pro celkový snížený podhled o 15 cm všude ,plus 30 cm u centrální roury.Vytvořil jsem si přibližnou trasu vedení a prosím o její ohodnocení ještě před tím než s tím půjdu za projektantem.
PS:
Dimenze potrubí všude neodpovídá neboť jsem vycházel z předchozího projektu a to bude první věc ,kterou budu s projektantem ,řešit i s ohledem na málo místa tedy 15 cm včetně roštu.
PS:
Dimenze potrubí všude neodpovídá neboť jsem vycházel z předchozího projektu a to bude první věc ,kterou budu s projektantem ,řešit i s ohledem na málo místa tedy 15 cm včetně roštu.
- Přílohy
-
- airforum02.pdf
- (291.73 KiB) Staženo 219 x
centrální roura 160 mm plus něco málo izolace minimálně na přívodní potrubí (plácnu 25mm x 2) takže celkem 210mm + sádroš myslím 12mm a CD 28mm ... celkem 250mm 300 je OK když Vám stačí 5cm na uchycení a to stačí až až.
větve 125mm plus další počítání jako výše a jste na 210mm bez uchycení ... můj odhad minimální snížení podhledu je 230mm. Takže 150mm jen bez izolace přívodní potrubí a trubky položeny jen na profilech ... nevím jestli to je zrovna ono jak jste to počítal ... ale zkuste to ještě asi jednou
Je to jen můj lajcký názor a VZT potrubí budu do cca 2 měsíců tahat také
větve 125mm plus další počítání jako výše a jste na 210mm bez uchycení ... můj odhad minimální snížení podhledu je 230mm. Takže 150mm jen bez izolace přívodní potrubí a trubky položeny jen na profilech ... nevím jestli to je zrovna ono jak jste to počítal ... ale zkuste to ještě asi jednou
Je to jen můj lajcký názor a VZT potrubí budu do cca 2 měsíců tahat také