Rozvody a jednotka na nevytápěné půdě
Rozvody a jednotka na nevytápěné půdě
Rád by jsem Vás požádal o názor na rozvody které budou vedené na nevyužívané půdě.
Strop je trámový a se spodním i horním záklopem.
Můžu vytvořit kastlík například z OSB a ten zafoukat celulózou nebo raději použít vanu?Bude stačit 20cm?
Jedná se starší domek kde jsou již v některých místnostech snižované původní stropy 260cm na 250cm a tudíž by bylo nákladné a někde nemožné vést uvnitř.
Ještě mne napadá alternativa a to vytvořit druhé rameno pro přívod z druhé strany cca. 12M kde je kotelna a technická místnost a teplota kolem 15stupňů kvůli zamrzání.
Děkuji všem za připomínky
Strop je trámový a se spodním i horním záklopem.
Můžu vytvořit kastlík například z OSB a ten zafoukat celulózou nebo raději použít vanu?Bude stačit 20cm?
Jedná se starší domek kde jsou již v některých místnostech snižované původní stropy 260cm na 250cm a tudíž by bylo nákladné a někde nemožné vést uvnitř.
Ještě mne napadá alternativa a to vytvořit druhé rameno pro přívod z druhé strany cca. 12M kde je kotelna a technická místnost a teplota kolem 15stupňů kvůli zamrzání.
Děkuji všem za připomínky
-
MIRAS
Re: Rozvody a jednotka na nevytápěné půdě
To bude bohatě stačit.raserj píše:Můžu vytvořit kastlík například z OSB a ten zafoukat celulózou nebo raději použít vanu?Bude stačit 20cm?
Děkuji a k těm rozvodům nemáte připomínku?
V soupisu je téměř vše v hadicích ale lepší bude spiro a pouze poslední metr nechat SONO, nebo se pletu?
V soupisu je téměř vše v hadicích ale lepší bude spiro a pouze poslední metr nechat SONO, nebo se pletu?
-
Leon
Já hadice nemusím, ale zase střílet se kvůli nim nestřílejte.raserj píše:Děkuji a k těm rozvodům nemáte připomínku?
Děkuji ale nemám nic koupeného a osobně se mi taky líbí spiro ale můžu to nechat jak je a udělat ze spira?
Jde mi hlavně o dětský pokoj a ložnici a možnost přenosu hluku mezi místnostmi.
-
Leon
Bez tlumení ani náhodou, jestli tedy nemáte nějaký zájem na odposlouchávání situace v dětském pokoji. Pozor ale, přenos zvuku funguje i obráceně, tak abyste se u snídaně nečervenaliraserj píše:Děkuji ale nemám nic koupeného a osobně se mi taky líbí spiro ale můžu to nechat jak je a udělat ze spira?
Ještě dotaz, stane se něco když předimenzuji rozvody?Např. průměr místo 125 na 160?
Rozdíl v částce není tak podstatný a mám rád tzv. pro jistotu
-
Pedro
Nestane se nic podstatného. Sníží se rychlost proudění vzduchu. Tlaková ztráta se sníží, ale není to jenom tak a nejde do nekonečna. Na tohle se určitě chytí Metball. Je to zralé na přednášku. Potrubí bude mít větší teplosměnnou plochu a spotřebujete více izolace. Jestli někdo naprojektoval dimenze, zbytečně je neměňte.raserj píše:Ještě dotaz, stane se něco když předimenzuji rozvody?Např. průměr místo 125 na 160?
Eééé!Pedro píše:... ale není to jenom tak a nejde do nekonečna. Na tohle se určitě chytí Metball. Je to zralé na přednášku ...
V "Obrněným Transportéru"
jsem navrh další subfórum - Hydru,
ale asi by to ještě chtělo chvíli pilovat Název.
Hic je pěkný, ten se mi poved.
Luft je OK.
A Název, to je přece Základ Marketingového ÚSPĚCHU, žeáno.
Jenže tady "De teky o PÍŠČELY A MĚCHY"
a Psohlavci byly odjakživa "Národ tvrdý".
Když o tom i Mládkův BanjoBand dal songál ...
pěvecký sbor středověká duchovní hra
P.S.:
iGIN'sKEY je menzura píšťal, která definuje schopnost/sklon kmitat spíše na základních, tedy nízkých kmitočtech, nebo "přepiskovat nahoru".
A ono mít doma zdroj infrazvuku, byť jen pár miliWattíků,
to je povlovná cesta třebas i k nevysvětlitelnému infarktu myokardu.
K nevysvětlitelným stavům úzkosti a strachu je to ovšem GeradeAus Fyzikální Bulvár.
P.P.S.:
Ideální je udělat rozvody vzduchu
přesně přes celý průřez místnosti,
kterou jimi zásobujete.
Žádný Ztráty na Singularitách.
pěvecký sbor Brutus
iGoNY
Souvislost
IZOLOVAT a NETOPIT
už vám, Damstvo a Panstvo
snad taky dochází.
Teď to vidíte OnLine,
tož si jen všímejte, pište sem postřehy
a společně to pak zkusíme dát do souvislostí.
iGoNY
P.S.:
Tuť nechť jest návod
http://www.airforum.cz/viewtopic.php?f=18&t=986
Nestačí přečíst
, ani prostudovat
.
To chce holt pochopit souvislosti.
P.P.S.:
Zasloužilí Spolu-/Proti-Bojovníci. Pls, škrábněte nějaký/jakýkoliv
AktuálněMeteoKontextový Výkřik
do Hic Subfóra.
Něco jako,
"Tady nás metball tahá na vařený nudli"
či podobně.
Jen tak, z hecu!
Abychom se (Mo)Mentálně Zahřáli
IZOLOVAT a NETOPIT
už vám, Damstvo a Panstvo
snad taky dochází.
Teď to vidíte OnLine,
tož si jen všímejte, pište sem postřehy
a společně to pak zkusíme dát do souvislostí.
iGoNY
P.S.:
Tuť nechť jest návod
http://www.airforum.cz/viewtopic.php?f=18&t=986
Nestačí přečíst
To chce holt pochopit souvislosti.
P.P.S.:
Zasloužilí Spolu-/Proti-Bojovníci. Pls, škrábněte nějaký/jakýkoliv
do Hic Subfóra.
Něco jako,
"Tady nás metball tahá na vařený nudli"
či podobně.
Jen tak, z hecu!
Abychom se (Mo)Mentálně Zahřáli
-
Verissima
Nechali jsme si udělat termovizní měření domu. Při vnitřní dignostice rozvodů vzduchotechniky nám v přízemí šlo z výdechů při současných venkovních - 16,4°C v přízemí 24-25°C, ale v podkroví jen 19-20°C. Nejmenší vzdálenost mezi výdechem v přízemí a podkroví je velmi malá, odhadem jen 5 m. Problém zřejmě působí vedení nezatepleném prostoru půdy. Bohužel se tam nedalo termokamerou dostat. Na trubkách přitom máme 10 cm minerální vaty.
-
Racochejl
Používáte nějaký dohřev vzduchu?Verissima píše:při současných venkovních - 16,4°C v přízemí 24-25°C
Zrejme (dle teplot) maji aktivni rekuperaci.Racochejl píše: Používáte nějaký dohřev vzduchu?
Ještě mně napadlo že k rozvody nejsou vedené v teple místnosti a tudíž přichází studený vzduch.
Pomohlo by vést přívody např. poslední 3-4m v podhledu místnosti?
Odvod už může být vedený na půdě.
Z jednotky jde vždy stejně "studený" vzduch nebo se pletu?
Pomohlo by vést přívody např. poslední 3-4m v podhledu místnosti?
Odvod už může být vedený na půdě.
Z jednotky jde vždy stejně "studený" vzduch nebo se pletu?
Pokud nebudete mit predehrev a jednotka "pojede" na odmrazovaci rezim, tak vychazi vzduch o pokojove teploteraserj píše: Z jednotky jde vždy stejně "studený" vzduch nebo se pletu?
Ja mam vyfuk na pude zateplen 10cm EPS. Kdyz jsem ho jeste zateplen nemel, tak se ve vyfukovem potrubi vytvarela plisen.