Fotografie z realizací vzduchotechniky
Re: Fotografie z realizací vzduchotechniky
Toto je jediny truhlik, ktery jsem musel udelat. Je sirsi, protoze tam vedou dve trubky 125mm vedle sebe.
-
Haman
Několik fotek ode mě, jedná se o rekonstrukci domu ze 30tých let.
-
Leon
..Hamane, to je děs a hrůza. Hlavně to koleno z flexipotrubí (obr. 2).Haman píše:Několik fotek ode mě, jedná se o rekonstrukci domu ze 30tých let.
Pokud to koleno patri kratke koncove vetvi, tak by to zas tak vadit nemuselo - v praxi by plnilo funkci ventilu, ktere by snizovalo prutok.Leon píše:Haman píše:Hlavně to koleno z flexipotrubí (obr. 2).
Ja mam v rozvodech vzduchu take obdobne koleno (ba dokonce i horsi, protoze se jedna spise o "vracecku" 180stupnu). Ale vzhledem k tomu, ze je to temer u jednotky a po trech metrech je hned ventil, tak v tom zadny problem nevidim.
-
tarb
Já mám taky dost ohnutý kolena. Hodně to vadí?
- Pavel Šubrt
- Kontaktovat uživatele:
taky přidám svou troškou do mlýna:
- BobTheBuilder
- stálý dopisovatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, vyzerá to dobrePavel Šubrt píše:ještě nedokončené přívodní větev z sání venkovního vzduchu- 1. pro léto, 2. pro zimu s el. předehřevem
Máte sanie z rozdielnych svetových strán pre leto a zimu ?
-
Vašek Jahn
Můžete mi říct, čím je izolovaný to přívodní potrubí a v jaký síle? Rozdělený přívody na zimu a léto to je dobře vychytaný. Uvažuju taky o CT 300 od Nilanu. Je opravdu tak tichá?
- Pavel Šubrt
- Kontaktovat uživatele:
přívod + výfuk jsem izoloval samolepícími deskami Kaiflex ST tl. 2 cm - byla s tím lehká práce.Vašek Jahn píše:Můžete mi říct, čím je izolovaný to přívodní potrubí a v jaký síle? Rozdělený přívody na zimu a léto to je dobře vychytaný. Uvažuju taky o CT 300 od Nilanu. Je opravdu tak tichá?
rozdělený přívod je především proto, že v "zimní větvi" je spirála s předehřevem, tak aby v létě zbytečně netvořila překážku pro odpor vzduchu a nečistoty. Obě větve se zbíhají ihned za "zimní větví", dal jsem na každou z nich manuální uzavírací klapku....holt 2 x do roka s tím zaštrichuji a bude to
Co se týče hluku jednotky, zatím nemám zkušenost, zprovoznění chystám cca v dubnu. Ale pojistil jsem to dvěmi tlumiči do obýváku a do horního patra /pokoje+ložnice/.
Zbyla mi nějaká kolena a objímky na připevnění potrubí 100,125 a 160 mm+ trochu toho Kaiflexu. Kdyby byl zájem.
- Pavel Šubrt
- Kontaktovat uživatele:
nejsem z oboru, ty trubky jsem viděl poprvé v životě. Holt jsem rok pročítal airforum, tzb-info a především mi velmi pomohli zdejší mettball (dnes SFO), Leon a pan Šperl (tomu, ale bohužel už nenapíšeteVašek Jahn píše:Vy jste si to dělal sám? Jste z oboru?
Když si člověk staví barák sám, tak musí vše a toto byla výzva....nakonec to byla krásná práce, takové lego pro dospělé (až na ty SONO kousavé chlupatice)
Jestli stále máte něco zbylého doma napište mi prosím na e-mail: spirits@seznam.cz co vše máte a za kolik a od z jakých místt ČR jste. Pokud to máte všechno nafocené i na kupě můřete mi poslat i fotku.
Předem děkuji. Konstrukce VZT potrubí mě bude čekat během cca května až července.
Předem děkuji. Konstrukce VZT potrubí mě bude čekat během cca května až července.