Čidlo na kouř do sousedních domů
-
Marek Řežáb
Čidlo na kouř do sousedních domů
Existuje vůbec nějaké funkční čidlo, které by dokázalo sledovat kvalitu venkovního prostředí a včas odstavit větrání?
Re: Čidlo na kouř do sousedních domů
Korektí, leč nepopulární otázka.
I když Vám čidlo indikuje,
že je ZCELA NESMYSLNÉ honit luft barákem,
co s tím
regulační algoritmus udělá?
Bude honit VÍC MIZERNÉHO LUFTU BARÁKEM.
Nic víc, nic míň.
Profíci,
dokažte OPAK MÉHO TVRZENÍ.
Astala Vista Baby
iGoNY
I když Vám čidlo indikuje,
že je ZCELA NESMYSLNÉ honit luft barákem,
co s tím
regulační algoritmus udělá?
Bude honit VÍC MIZERNÉHO LUFTU BARÁKEM.
Nic víc, nic míň.
Profíci,
dokažte OPAK MÉHO TVRZENÍ.
Astala Vista Baby
iGoNY
Tri mesiace po nasťahovaní, keď som si cez VZT naťahal žumpový smrad do celého domu (sused ťahal žumpu do obecnej kanalizácie) som vyšiel na ulicu s foťákom. Povedal som mu aby bol taký láskavý a napojil sa na kanalizáciu. Neurobil som ani jeden záber. O týždeň som bol na brigáde, kde sme zakopali 30m potrubia.
-
Martin Šperl
Žádné takové čidlo jsem na trhu nezaregistroval a v praxi fungovat neviděl. "Smrad" je velmi širokospektrální pojem od zápachu ze žumpy, hnojení pole, dozrávající řepky po kouř z kamen nebo zahradního grilu. Takové čidlo by bylo velmi drahé, mělo-li by být skutečně funkční. Zásobárna relativně čistého vzduchu v domě je omezená, filtrace a neutralizace zápachu drahá a často nedostupná a tak ani nevidím zásadní smysluplnost instalace takového čidla.
- bořek stavitel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
dá se smrad z kouře řešit alespoň nějakými filtry? Stavím dřevostavbu a rád bych měl řízené větrání s pasivní rekuperací,jenomže dům je v husté zástavbě 30-40 let starých domů které topí v drtivé většině tuhými palivy.Nejhorší je soused 5 m od mého domu,ten když zatápí je okolí dokonale zadýmováno (jak ruskej tank) .
V autě mám například čidlo vzduchu na uhlovodíky,které následně automaticky přepne vnitřní cirkulaci ventilace.Něco takového jednoty větrání neumí?
Pokud to nejde nějak filtrovat pak pro mě nemá rekuperace žádný význam,protože v zimě bych jí nemohl skoro používat.
Díky za každou radu.
dá se smrad z kouře řešit alespoň nějakými filtry? Stavím dřevostavbu a rád bych měl řízené větrání s pasivní rekuperací,jenomže dům je v husté zástavbě 30-40 let starých domů které topí v drtivé většině tuhými palivy.Nejhorší je soused 5 m od mého domu,ten když zatápí je okolí dokonale zadýmováno (jak ruskej tank) .
V autě mám například čidlo vzduchu na uhlovodíky,které následně automaticky přepne vnitřní cirkulaci ventilace.Něco takového jednoty větrání neumí?
Pokud to nejde nějak filtrovat pak pro mě nemá rekuperace žádný význam,protože v zimě bych jí nemohl skoro používat.
Díky za každou radu.
-
glum
S cidlem je potiz, levne a funkcni neni. Dobra zprava ale je, filtrovat lze.
Uhlíkový filtr.
- bořek stavitel
- Kontaktovat uživatele:
Tak z toho mi vyplývá že se na nějaké luftování vyprdnu a budem holt větrat okny když to venkovní podmínky dovolí