Parotěsná zábrana _ vzduchotechnika
-
Ilja
Parotěsná zábrana _ vzduchotechnika
Je lepší dělat vedení vzduchotecniky pod nebo nad parotěsnou zábranou?
Re: Parotěsná zábrana _ vzduchotechnika
Jen rozvinu danou absurditu.
Je lepší rozvody vzduchotechniky projektovat/realizovat
pod,
v,
nad
tepelnou izolací?
Jak daleko od izolace vést rozvody?
Trošku vážněji.
Co takhle tepelné mosty,
difuze vodní páry
a "láce" smysluplného řešení prostupů
jakoukoliv vrstvou OBÁLKY BUDOVY?
Okny počínaje, komínem konče.
AVB
Je lepší rozvody vzduchotechniky projektovat/realizovat
pod,
v,
nad
tepelnou izolací?
Jak daleko od izolace vést rozvody?
Trošku vážněji.
Co takhle tepelné mosty,
difuze vodní páry
a "láce" smysluplného řešení prostupů
jakoukoliv vrstvou OBÁLKY BUDOVY?
Okny počínaje, komínem konče.
AVB
-
technik
Nikdo neumí odpovědět? Taky bych se rád poučil...
Prezrite si fotky z realizácie PD v Kitsee, je tam veľa rôznych detailov, poučné...
VZT jednoznačne pod parozábranou.
http://www.facebook.com/pages/Pas%C3%AD ... 8540501529
VZT jednoznačne pod parozábranou.
http://www.facebook.com/pages/Pas%C3%AD ... 8540501529
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
tu je aj riešenie pripevnenia úchytov cez parozábranu...
tu je aj riešenie pripevnenia úchytov cez parozábranu...
-
Návštěvník
Pán Šperl. Potreboval by som radu.
Teraz realizujem rozvody VZT a niektoré veci sú mi nejasné. Rozvody sú kladené v izolácii minerálnej vlny hrúbky 400mm, od spodu je vlna hrúbky 80mm a na vrchu je 200mm. Termosleev som zrušil.
No mám niekoľko problémov
1. v sono flexe by mala byť parozábrana-, keď som to realizoval tak na vnútornej strane je hliníková fólia s drótovou výstužou- tá sa uchytáva na spiro potrubie- nad ňou sa nachádza tenká fólia" ako celofán"- to je parozábrana? alebo načo tam slúži? Potom je tep. izolácia a na nej znovu hliníková fólia. Je nutné ten celofán vzduchotesne napojiť na spiropotrubie? Aby tam neprenikala vlhkosť do izolácie? Alebo sa tá vlhkosť z sonoflexu cez leto odvetrá vzduchotechnikou?
2. vzhľadom na to, že nepoužívam termosleev som sa rozhodol všetky rúry- vrátane vývodu, sonoflexu aj spiropotrubia obaliť parozábranou- jutafol N110- s prelepením hliníkovou fóliou- môže to tak ostať, alebo to bude robiť problém?
Chcel som to spraviť aby sa vlhkosť nedostávala do celkovej izolácie zo spiropotrubia.
3. Celková izolácia nad rúrami bude 360mm- bude to dosť aby jednak nekondenzovalo a jednak neochladzovalo? skladba je- priamo nad rúrami volne položené izolácia na deke je 18cm, a ďalších 18cm je medzi krokvami.
Ďakujem pekne za rady. JH
Teraz realizujem rozvody VZT a niektoré veci sú mi nejasné. Rozvody sú kladené v izolácii minerálnej vlny hrúbky 400mm, od spodu je vlna hrúbky 80mm a na vrchu je 200mm. Termosleev som zrušil.
No mám niekoľko problémov
1. v sono flexe by mala byť parozábrana-, keď som to realizoval tak na vnútornej strane je hliníková fólia s drótovou výstužou- tá sa uchytáva na spiro potrubie- nad ňou sa nachádza tenká fólia" ako celofán"- to je parozábrana? alebo načo tam slúži? Potom je tep. izolácia a na nej znovu hliníková fólia. Je nutné ten celofán vzduchotesne napojiť na spiropotrubie? Aby tam neprenikala vlhkosť do izolácie? Alebo sa tá vlhkosť z sonoflexu cez leto odvetrá vzduchotechnikou?
2. vzhľadom na to, že nepoužívam termosleev som sa rozhodol všetky rúry- vrátane vývodu, sonoflexu aj spiropotrubia obaliť parozábranou- jutafol N110- s prelepením hliníkovou fóliou- môže to tak ostať, alebo to bude robiť problém?
Chcel som to spraviť aby sa vlhkosť nedostávala do celkovej izolácie zo spiropotrubia.
3. Celková izolácia nad rúrami bude 360mm- bude to dosť aby jednak nekondenzovalo a jednak neochladzovalo? skladba je- priamo nad rúrami volne položené izolácia na deke je 18cm, a ďalších 18cm je medzi krokvami.
1 - ten "celofan" jak piste je prave ta parozabrana, kterou je zapotrebi vzduchotesne pripevnit/zatesnit k trubce.
3 - ty tloustky jsou OK.
3 - ty tloustky jsou OK.
-
Martin Šperl
Sonoflex má určité odlišnosti podle výrobce, někdy se jedná jen o separační fólii, která zabraňuje uvolňování částic skelné vady do potrubí při mechnickém poškození. Některé typy jsou pro tlumící účinek perforovány záměrně. Funkci parozábrany také plní a opět podle typu a výrobce. Jakmile se dostane kondenzát do vaty, dojde k jejímu poškození bez ohledu na letní vyschnutí. Když by jednotka chladila, tak ani v létě nic nevyschne, mohou se objevit plísně.Návštěvník píše:1. v sono flexe by mala byť parozábrana-, keď som to realizoval tak na vnútornej strane je hliníková fólia s drótovou výstužou- tá sa uchytáva na spiro potrubie- nad ňou sa nachádza tenká fólia" ako celofán"- to je parozábrana? alebo načo tam slúži? Potom je tep. izolácia a na nej znovu hliníková fólia. Je nutné ten celofán vzduchotesne napojiť na spiropotrubie? Aby tam neprenikala vlhkosť do izolácie? Alebo sa tá vlhkosť z sonoflexu cez leto odvetrá vzduchotechnikou?
Myslím si, že je to zbytečné. Při dostatečné izolaci tam žádná kondenzační vlhkost nebude, ale rozhodně tím nic nezkazíte.Návštěvník píše:2. vzhľadom na to, že nepoužívam termosleev som sa rozhodol všetky rúry- vrátane vývodu, sonoflexu aj spiropotrubia obaliť parozábranou- jutafol N110- s prelepením hliníkovou fóliou- môže to tak ostať, alebo to bude robiť problém?Chcel som to spraviť aby sa vlhkosť nedostávala do celkovej izolácie zo spiropotrubia.
Vzhledem ke kondenzaci to určitě bude stačit.Návštěvník píše:3. Celková izolácia nad rúrami bude 360mm- bude to dosť aby jednak nekondenzovalo a jednak neochladzovalo? skladba je- priamo nad rúrami volne položené izolácia na deke je 18cm, a ďalších 18cm je medzi krokvami.
-
Martin Šperl
Rád bych upozornil, že celé rozvody ze sonoflexu nejsou správnou cestou.