Nakup RJ v zahranici?
- PetaSS
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nakup RJ v zahranici?
No nevím, u některých věcí je ta cena i dvojnásobná, což myslím, že u věci za 70-80 tis, při koupi do 50-ti se vyplatí i s rizikem nějakého nákladu na opravu. A za dva roky je to stejně jedno. Navíc v západních zemích nebývá problém se na nějakém rozumném řešení domluvit problém.
Petr S
-
Sohoto
Asi záleží od konkrétního zařízení. Tady se bavíme o větracích jednotkách s pasivním výměníkem pro RD a tam cena je běžná cena 50-80 000 Kč u jednotek s výkonem kolem 300 m3/h. Cokoliv nad tento limit je už skoro hloupostí kupovat. Nevím, kdo by tady prodával takové nejzákladnější jednotky za dvojnásobek, tím myslím přes 100 000 Kč. Já bych se vrátil k mé ledničce. Technik mi říkal, že si firmy hlídají i ceny následných oprav. Něco opraví bez problémů, ale něco musejí objednávat přímo u dovozců, zejména pokud jde třeba o iniciaci nebo aktualizaci SW a ta se zase neobejde bez výrobních čísel. Někteří výrobci prý vůbec neposkytují sw nebo na to mají své systémy kontrol atd. Účelem toho je, aby se případné opravy neoficiálně dovezených zařízení prodražili a dovozci tak nepřicházeli o své zisky. Na druhou stranu je také fakt, že ty firmy investují do marketingu u nás, do rozvoje svých obchodních značek, servisních partnerů, školení a tak se není co divit, že se nechtějí nechat obcházet.
Máte někdo tip, kde v zahraničí má smysl pokukovat po rekuperacích Brink nebo komponentách Climecon?
Zatím se mi to rýsuje na Brink Flair 325.
Od Climeconu mě potom zaujaly výustky LINO a LINO-W.
Zatím se mi to rýsuje na Brink Flair 325.
Od Climeconu mě potom zaujaly výustky LINO a LINO-W.
Dobrý den, mohu také požádat o kontakt na firmu? Předem děkuji.Darauk píše:Firma ma sidlo nedaleko Ostravy, takze pokud je nekdo z Moravy, lze si to tam vyzvednout i osobne. Domnivam se ze 40 tisic uspory na kvalitni jednotce za ten vylet stoji...Jsem na cene Atrey (KIA) ale mam Brink (Volkswagen)...jeste uvidime po zapojeni...
-
Radekk
Muzu poprosit o kontakt na firmu ci webove stranky? DekujiDarauk píše:Firma ma sidlo nedaleko Ostravy, takze pokud je nekdo z Moravy, lze si to tam vyzvednout i osobne. Domnivam se ze 40 tisic uspory na kvalitni jednotce za ten vylet stoji...Jsem na cene Atrey (KIA) ale mam Brink (Volkswagen)...jeste uvidime po zapojeni...