Kolik hodin doma vetrat?

Obecné otázky - Teorie - Výpočty - Legislativa
mirek
dopisovatel
dopisovatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kolik hodin doma vetrat?

Příspěvek od mirek »

Hugo Zhor - kondenzat vznika v privodnim potrubi jen kdyz vypnu jednotku a teply vzduch zacne stoupat vzhuru potrubim z mistnosti. Na pude je venkovni teplota.

Martin Šperl - vyspadovat potrubi nepujde, protoze pruraz ve zdi pro sani je vys, nez je polozena jednotka. Komory jsou pouze orosene - neda se rict, ze by tekly proudy vody.

Co se tyce Vaseho nacrtku, tak myslim, ze sani cerstveho vzduchu je ta horni prava komora.

Jeste bych mel dotaz k regulaci/vypinani jednotky. Myslel jsem si, ze jednotka pojede nonstop na nejnizsi stupen, jenze to dum zacne ochlazovat (obzvaste v noci, nebo kdyz nesviti slunce) - teplota je v dome po nekolika hodinach provozu o cca 1 stupen nizsi, nez kdyz jsem rekuperaci nemel. Navic pocitove je v dome jeste chladneji o dalsi jeden stupen.
Je lepsi aby jednotka jela napr 3 hodiny v noci, 3 hodiny dopoledne a 2 hodiny odpoledne?
Nebo je vhodnejsi, aby jela kazdou hodinu cca 10 minut? Trena u teto druhe varianty se nebude stacit tvorit kondenzat. Take musim podotknout, ze bednu (narozdil od rozvodu) jeste nemam "obalenou" polystyrenem - bude mit toto zatepleni vyznamny vliv na ucinnost? Jednotka uz nejakou izolaci obsahuje.

Take me udivuje, ze na regulaci NCL stop+5 neni moznost vypnuti. Nebude elektronice vadit vypinani casovym spinacem, ktery natvrdo vypne celou jednotku?

Jinak jsem s rekuperaci po par dnech provozu spokojen, nikde nic nehuci, vlhkost z domu je pryc. okna se tak moc nerosi a "lepe se dycha" :-)
Martin Šperl

Příspěvek od Martin Šperl »

mirek píše:Co se tyce Vaseho nacrtku, tak myslim, ze sani cerstveho vzduchu je ta horni prava komora.
Mirku, sání venkovního vzduchu je vpravo dole, vpravo nahoře je odtah z místností, vlevo dole je výfuk ven a vlevo nahoře je přívod do místností.
mirek píše:Take musim podotknout, ze bednu (narozdil od rozvodu) jeste nemam "obalenou" polystyrenem - bude mit toto zatepleni vyznamny vliv na ucinnost? Jednotka uz nejakou izolaci obsahuje.
Já bych nic neobaloval, pakliže nemáte zvenší kondenzaci.
mirek píše:Take me udivuje, ze na regulaci NCL stop+5 neni moznost vypnuti. Nebude elektronice vadit vypinani casovym spinacem, ktery natvrdo vypne celou jednotku?
To budete mít starší verzi, jestli chcete, napište si do Nilanu, dodají Vám i se stopkou.
Bývalo to asi za 800 Kč.
mirek píše:Jinak jsem s rekuperaci po par dnech provozu spokojen, nikde nic nehuci, vlhkost z domu je pryc. okna se tak moc nerosi a "lepe se dycha" :-)
To je to podstatné.
mirek
dopisovatel
dopisovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek »

Mirku, sání venkovního vzduchu je vpravo dole, vpravo nahoře je odtah z místností, vlevo dole je výfuk ven a vlevo nahoře je přívod do místností.

Aha, mate pravdu, spletl jsem se - takze ke kondenzaci dochazi v komore u sani spinaveho vzduchu z domu.

Já bych nic neobaloval, pakliže nemáte zvenší kondenzaci.

Ke kondenzaci zvenci dochazet nemuze, protoze jednotka je umistena na nevytapene pude. Ke kondenzaci prave dochazi uvnitr jednotky.
Odpovědět