Nechystá sa VP alebo Compact s väčším topným a chladiacim výkonom, ako je to
napr. pri Gott 2600 (2,6 /2,3 kW) ?
Resp. je možné objednať Compact aj s takýmito výkonmi ?
Hlavne sa mi jedná o chladiaci výkon, 1kW u Compactu mi príde málo

Jakmile jste pod rosným bodem a to lze při 10°C předpokládat, kondenzace hrozí. Pak záleží na izolaci, jak moc je "dobrá"BobTheBuilder píše:to Mathilda :
Existuje riziko kondenzácie, ak by som nastavil fúkanie vzduchu napr. na teplotu 10°C pri dobrej izolácii potrubí ?
Popravdě nevím. Jen předpokládám, že půjde o určitou interpretaci měření. On Compact mát také větší výkon chlazení, pokud se do výkonu započte i pasivní výměník.BobTheBuilder píše: Je TČ v Compacte a v Gottovi rovnaké ? Ako dosahuje Gott 2x väčší chladiaci výkon ?

Na to si dám samozrejme pozorMathilda píše:Pokud bude izolace dostatečná, riziko nehrozí.
No jo, marketingMathilda píše:Jen předpokládám, že půjde o určitou interpretaci měření. On Compact mát také větší výkon chlazení, pokud se do výkonu započte i pasivní výměník.
Nevím jak Gott, ale já bych nepodceňoval ani výkon VPL15, VP18 nebo Compactu. Když je dobře izolovaný dům, tak to dokáže až překvapivě chladit. Spoustu lidí to podceňuje, ale ono je to dost podobný,jako když si necháte od klasickýho topenáře navrhnout topení do pasivního domu. Máte TZ 3 kW a topenář si to přepočte na 8 kW a navrhne 15 kW, aby měl rezervu na zátop a pro tuhé mrazy. Většina z nich žije v zažitém klišé a podobně je to s odhadem chlazení. Já bych to viděl tak, že zkusíte Gotta a uvidíte. Klimu můžete přidat kdykoliv.BobTheBuilder píše:Živil som malú nádej, že vzhľadom k nadštandardnej izolácii bytu a optimálnemu preskleniu + tieneniu by som dokázal udržať príjemnú teplotu len za pomoci Gotta.
... bez klímy to ale zrejme nedám ...

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti