Návrh vedení
Návrh vedení
Dobrý den, mohl bych poprosit o zhlédnutí a posouzení návrhu tras od projektanta, moc se mi nezdají průměry 160 až na konce vedení a nacpání všude klapek, použití T kusů, a co mě nejvíce zarazilo rozdělení v obývacím pokoji, nevím moc tomu nerozumím ale tyhle věci přece musí zbytečně zvyšovat odpor proudícímu vzduchu. Přikládám i vlastní změnu návrhu jak mě to přišlo přirozenější.
M.
M.
-
Leon
Re: Návrh vedení
Ten výmysl v obýváku je opravdu zlatým hřebem. Vaše úprava vypadá podstatně lépe. Jen se zeptám,je nutný ten výfuk na střechu?
-
Návštěvník
No plánek není kompletní, na horní straně je garáž, takže bych musel dělat delší vedení a procházet přes věnec, takhle mi to přišlo jednodušší délka max. 3 metry, je v tom výfuku na střechu tak velký problém ?
M.
M.
- Laďa Jaskva
- přispívající

- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den. Když plánek není kompletní, tak co chcete řešit ? Nicméně, aspoň předpokládám, že vzduchotechnika je kompletní. A zde se ptám, proč jsou všechny rozvody vedeny rovnoběžně se stěnami a proč je to řešeno jako nějaký páteřní rozvod s pravoúhlými odbočkami ? Kde to potrubí je vlastně uloženo ? Je to samá klapka .... Můžete to trochu lépe popsat ?
S pozdravem Laďa
S pozdravem Laďa
-
Návštěvník
Dobrý den, plánek je pro vzduchotechniku kompletní (myslel jsem že bude výfuk na střechu),Laďa Jaskva píše:Dobrý den. Když plánek není kompletní, tak co chcete řešit ? Nicméně, aspoň předpokládám, že vzduchotechnika je kompletní. A zde se ptám, proč jsou všechny rozvody vedeny rovnoběžně se stěnami a proč je to řešeno jako nějaký páteřní rozvod s pravoúhlými odbočkami ? Kde to potrubí je vlastně uloženo ? Je to samá klapka .... Můžete to trochu lépe popsat ?
S pozdravem Laďa
kdybych měl výfuk nejkratší cestou ven na fasádu tak tam se nachází nevytápěná garáž viz příloha. K tomu proč jsou rozvody řešeny rovnoběžně se stěnami a tolik klapek tak to nevím (návrh projektanta), taky mě to zarazilo i když k tomu není důvod, v zadání bylo že vedení bude uloženo v instalační mezeře mezi sdk a osb podbitím vazníků, ještě před výstavbou příček, takže vlastně může vést kdekoliv. Proto jsem vznesl dotaz
-
Pedro
Podle mě to vypadá jen jako schéma, soudím už jen podle linií. Tohle není projekt, projekt by projektant počítal a zjistil by, kolik je třeba klapek. Stejně je tomu s dimenzemi potrubí.
-
Návštěvník
Dobrý den, tak jsem ještě požádal projektanta o úpravu v návrhu u jednoho ventilu aby byl uhlopříčkou proti dveřím a tohle mi poslal
, už si začínám myslet že to snad není ani pořádně projektant, tam přece bude velký přeslech z místnosti do místnosti to vím i já po přečtení pár odkazů tady na fóru a poslechu u rozvodů teplovzduchu. Prvně ta bota v tom obývacím pokoji a teď tohle, je mi to blbé mu furt psát že se mi to takhle nezdá a ještě jsem požádal o změnu toho T kusu za pozvolnější "zatáčku" a odpověď byla "T-kus ve vyznačeném čtverci nedoporučuji měnit,jelikož distribuce vzduchu by tím byla značně omezena." Zadal jsem to nilanu v dobré víře že to bude dobře, ale přestávám si to myslet.
-
Leon
Jestli myslíte to V mezi pokoji, Tak tam přeslech být nemusí. Akustický zlom je tam slušný, navíc na konci větví bude tlumící sonoflex. Proč jste ale nezůstal u té předposlední verze? Jak zde již zaznělo, jedná se o liniové schéma. To slouží pro nástin možných tras. Je potřeba zhodnotit, zda nestojí VZT potrubí něco v cestě, nějaká hotová instalace, nosník atd. Jako takové, to je celkem v pořádku.
Je pouzivanie sonoflexu na konci vedeni vhodne ? Mam dojem ze tu na fore bol sonoflex hodne odsudzovany, s tym ze pokial mozno nepouzivat nikde.
-
MIRAS
Na konci větví určitě ano. Musí ho být ale jen do metru, aby to šlo vyčistit od ventilu. Třeba vysavačem.
Děkuji za reakci, potrubí nezavazí vůbec nic stop je zatím prázdný rovný, proto řeším vzduchotechniku jako první, na sono jsem se neptal. U té předposlední verze jsem ještě chtěl posunout talířový ventil uhlopříčně proti dveřím ale to jde i u vašeho návrhu, jestli nevadí zkusím mu to přeposlat co mi na to řekne, zatím děkuji.Leon píše:Jestli myslíte to V mezi pokoji, Tak tam přeslech být nemusí. Akustický zlom je tam slušný, navíc na konci větví bude tlumící sonoflex. Proč jste ale nezůstal u té předposlední verze? Jak zde již zaznělo, jedná se o liniové schéma. To slouží pro nástin možných tras. Je potřeba zhodnotit, zda nestojí VZT potrubí něco v cestě, nějaká hotová instalace, nosník atd. Jako takové, to je celkem v pořádku.
M.