telefón je 210 - dve ruky a desať prstov zložených k modlitbeBöman píše:... shanim taky kontakt na sperla, neodpovida mi na sz, nema nekdo mail?
http://www.airforum.cz/viewtopic.php?f=18&t=1081
telefón je 210 - dve ruky a desať prstov zložených k modlitbeBöman píše:... shanim taky kontakt na sperla, neodpovida mi na sz, nema nekdo mail?
Jednotky jsou velmi podobné (ostatně jako všechny s pasivní rekuperací). Nevím, kdo vám jednotku nabízí, ale v aktuálním ceníku je buď Duplex 180 EC4.D nebo Duplex 370 EC4.D Sám vidíte, že jednotky mají rozdílné výkony Duplex 180 je slabší, 370 silnější. (Nehleďte na rozdíly u jednotek +/- 20m3/h, to je jen reklamní tah, ale 180 nebo 370 a 250 je rozdíl.) Cena Nilan Comfort 250 je 47.000 Kč (komplet včetně všeho) u jednotky Atrea Duplex 180 EC4.D je cena základu 37.500 Kč a Atrea Duplex 370 EC4.D 40.400 Kč. K základu je potřeba připočítat ovladač 6.890 Kč a venkovní čidlo 990 Kč. U jednotky Nilan s CTS 602 máte také ve standardu internetové rozhraní pro ovládání přes web a navíc vlhkostní čidlo.Böman píše:..nicmene mezi jednotkama se rozhodnout potrebuju, muze mi nekdo poradit?
V této konfiguraci jednotka nenabízí víc než ECO, Nilan ECO má již v základu možnost více ovladačů, které mohou být různě po domě a lze je využít i jako externí spínače zvýšeného odtahu (není to sice úplně nej řešení, ale jde to). Také už má v základu protimrazovou ochranu se samostatným čidlem ve výměníku. Když jsem se ptali u distributora, proč zvedl cenu, odpovědí mimo jiné bylo, že nabízejí v ceně kompletní prováděcí projektovou dokumentaci s 50% slevou. Vím, jak se pohybují ceny projektů ( velmi složité srovnávat, úrovně projektů jsou diametrálně odlišné), v každém případě je to bonus pro uživatele dle ceníku cca 4200 Kč. Takže pak cena 32.800 Kč a 37.500 -4.200 = 33.300 Kč už není tak zásadní rozdíl. Už jsem to tu někde psal, oni si ceny hlídají...a hrábě jako hráběRagon píše:Když se dívám na tu Atreu DUPLEX 370 EC4.A, stojí 32800 ,-
Tenhle modul je potřebný ale jen tehdy, mám-li zájem funkcionalitu rozšiřovat. V ceníku stojí 3.500 Kč, jenže pak ještě musím mít ta čidla vlhkosti atd...to už rovnou mohu jít o třídu výše přidat k ECO řízení xCC (podle ceníku bych nepřiplácel 3.500 Kč jako za modul RA4E ale o 6.500 Kč více) a dostávám se do úplně jiného levelu. Mám řízení několika nezávislých externích spínačů, časování, ovládání přes web, ovládání předehřevů a dohřevů...zkrátka jsem úplně jinde.Ragon píše:Zjednodušený systém regulace představuje základní volbu pro nenáročné Volitelně může být systém rozšířen o modul RA4-E –
Víte, tohle já nemám rád u žádného výrobce čehokoliv. 40.400 Kč je cena základu, pak se přidávají další regulátory a čidla a ceny SW. Podle mě se musí srovnávat srovnatelné... Jsem si jist, že to v tomhle případě dělají marketingáči na obou stranách...někde máte drobné plus, jinde mínus...můžete být v klidu, oni se hlídají navzájem.Ragon píše:Pak mají model DUPLEX 370 EC4.D Stojí 40400,-...

Stejný motory má i základní NILAN ECO ještě s větším oběžným kolem 190mm, cenově je jen o 10$ dražší. Rozdíly jsem zásadní žádný nenašel ani v datasheetech.staryjester píše:Ventilátory jsou EBM Papst R3G175-AF19-02. Nemají silovou desku vně, všechno je uvnitř.
Nebrat.KIT píše:Dobrý den,
chtěl bych znát váš názor na rekup. jednotku Swegon s rotační výměníkem. Zatím jsem na to nenašel mnoho názorů. Děkuji za vaše názory.
http://www.swegon.com/en/Products/Home- ... 5-Premium/

Pokud bych měl zůstat u vašeho přirovnání, tak jste vybral: Baumax, Narex, Bosch, Hilti.matyssecek píše:Mezi nimi Multivac,Atrea,Paul,Nilan

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti