Akym sposobom je vhodne spajat spiro potrubie?
Zatial som nasiel tri moznosti :
1.tex skrutky
2.nitovanie
3.rychlospojky/objimky?
Pri skrutkach sa mi nepozdava to ze dost trcia do vnutra rozvodov a teda stazuju/znemoznuju pripadne cistenie. Nity su zase nerozoberatelne..Tusim existuju aj spojky na sposob gumovych objimok, ale neviem ako to vychadza cenovo a ci sa to vobec v praxi pouziva.
Mozno by bolo vhodna kombinacia nitovania + rozoberatelnych spojov. Riesili ste to niekto takymto spoobom?
Spajanie spiro potrubia
- bladerunner
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spajanie spiro potrubia
mne robil nedávno rozvody zo spira "vzduchár"-živnostník. používal tex-y. dával najkratšie aké mal, ale už z princípu tex skrutky /vŕtací špic/ je jasné, že trčí do lúmenu potrubia. trochu ma to zaskočilo, že to trčí až tak veľmi.
čistenie pomocou nejakej handry na lanku ??? nepripadá do úvahy. jedine pomocou nejakej "štetky"
- myslím samozrejme niečo so štetinami ako na komíny.
ale ako tak všade čítam, tak v rodinných domoch sa vraj rozvody vzduchu nečistia
takže to /asi/ netreba riešiť.
ak si myslíš, že to bude treba čistiť tak asi nity budú lepšie.
čistenie pomocou nejakej handry na lanku ??? nepripadá do úvahy. jedine pomocou nejakej "štetky"
ale ako tak všade čítam, tak v rodinných domoch sa vraj rozvody vzduchu nečistia
takže to /asi/ netreba riešiť.
ak si myslíš, že to bude treba čistiť tak asi nity budú lepšie.
-
lexin
Re: Spajanie spiro potrubia
Viděl jsem několikero provedení. U mě to bylo tex + bandáž kolem každého spoje, soused používal speciální potrubí Lindab click /nepamatuju už si originální název/. Nedávno dokončoval potrubí další soused ob tři domy a ten vše lepil tmelem a spojkama /kroužek s minimálně větším průměrem. Jak to uchytil do objímek, nikam se to nehne. Spoje taky těsnil páskou a drží to jak židovská víra. Ani jeden šroub ani jeden tex.